Se încarcă pagina ...

Vizita de lucru a Alteţei Sale Regale, Principele Nicolae al României la SCDVV Pietroasa

Miercuri, 8 octombrie 2014, Alteţa Sa Regală, Principele Nicolae al României a efectuat o vizită de lucru la Staţiunea de cercetare-dezvoltare pentru viticultură şi vinificaţie Pietroasa.

Pe parcursul vizitei, Alteţei Sale Regale i-au fost prezentate principalele momente din istoria de peste 120 de ani a staţiunii, realizările ştiinţifice de prestigiu în domeniul ameliorării soiurilor de viţă-de-vie pentru struguri de masă şi pentru vin, colecţia ampelografică şi cele trei ferme de producţie ale staţiunii.

După vizitarea cramei şi a vinotecii în care sunt păstrate cele mai bune vinuri obţinute în staţiune de-a lungul timpului, Alteţa Sa Regală a participat la o degustare şi a apreciat în mod deosebit vinurile prezentate. Aceste vinuri reflectă condiţiile excepţionale de climă şi sol din centrul viticol Pietroasa şi măiestria viticultorilor şi a oenologilor care au contribuit la obţinerea lor.

Cu aceeaşi ocazie s-a organizat o mică expoziţie cu soiuri de prun şi măr cultivate la Pepiniera şi Ferma Pomicolă Istriţa. Alteţa Sa Regală şi-a manifestat interesul privind necesitatea relansării pomiculturii româneşti prin plantarea unor soiuri valoroase, rezistente la boli, care să poată fi cultivate în plantaţii integrate şi ecologice. Casa Regală are preocupări în acest sens în cadrul Domeniului de la Săvârşin.

La încheierea vizitei, Alteţa Sa Regală Principele Nicolae al României, a felicitat SCDVV Pietroasa şi Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti pentru realizările deosebite obţinute în domeniul cercetării şi învăţământului de specialitate şi a mulţumit pentru ospitalitatea cu care a fost primit.

Alte articole | Arhiva