În perioada 27 – 29 noiembrie 2017, SCDVV Pietroasa a avut onoarea să fie prezentă la cea de-a III a Conferință Internațională a Cercetatorilor Bologna “Future of Higher Education – Bologna Process Researchers’ Conference” eveniment desfășurat cu succes în cadrul sălilor de conferințe de la Hotel Intercontinental.

Rolul acestor conferințe (2011, 2014 și 2017) a fost acela de a aduce noi soluții privind evoluția învățământului superior. În cadrul fiecarei ediții au fost publicate volume cu articolele științifice prezentate de către participanți, iar acestea se regăsesc printre cele mai căutate volume online publicate de editura Springer.

Rolul Stațiunii de Cercetare Pietroasa în cadrul acestui eveniment a fost acela de a promova și asocia vinul cu preparatele culinare pentru invitații din întrega lume. Vinurile pe care le-am ales pentru degustare au fost cele obținute din soiurile autohtone și în special cele care se pretează cel mai bine pentru Centrul Viticol Pietroasa.

Mulți dintre participanți au degustat pentru prima dată un vin obținut din soiurile noastre și majoritatea au fost încântați de potențialul acestora. Deși nu este un lucru nou în ultima perioadă, am constatat că Feteasca neagră a primit cele mai multe aprecieri.

Satisfacția noastră cea mai mare a fost în momentul când unul dintre participanți (din Slovenia) a spus ca și-a schimbat complet parerea despre vinurile din România. Experiența acestuia cu un vin românesc, de calitate mai slabă probabil, l-a făcut să evite în totalitate vinurile noastre, iar Tămâioasa românească si Feteasca neagră l-au facut să își schimbe parerea, stârnind chiar dorința de a încerca și alte vinuri (de la alți producători) pentru a se convinge.