Riesling Italian

Riesling Italian

Obţinut din soiul specific est-european cunoscut la noi ca Riesling italian şi foarte apreciat pentru mineralitatea sa specifică şi structura puternică. Vin proaspăt, lejer și armonios datorită conţinutului moderat de alcool. De culoare galbenă, foarte pală, cu tente verzui, specifice vinurilor tinere. Impresionează prin impactul floral intens (iasomie) şi savoarea persistentă, secondată de o uşoară mineralitate, amestecată cu nuanţe de lămâie verde (lime) şi citrice dulci (portocală, pomelo).

Vin Alb Aromat

Vin Alb Aromat

Obţinut 100% din soiul Alb Aromat, un soi semiaromat omologat în 1999 la Staţiunea de Cercetare Pietroasa. Vin proaspăt, lejer și armonios datorită conţinutului moderat de alcool. De culoare galbenă, foarte pală, cu tente verzui, specifice vinurilor tinere. Impresionează prin impactul floral intens (iasomie) şi savoarea persistentă, secondată de o uşoară mineralitate, amestecată cu nuanţe de lămâie verde (lime) şi citrice dulci (portocală, pomelo).

Tămâioasă Românească

Tămâioască Românească

Obţinut 100% din soiul Tămâioasă românească, soi aromat foarte iubit de consumatori, consacrat în terroir-ul de la Pietroasa, unde se exprimă cu o mare tipicitate. Vin proaspăt, lejer și armonios datorită conţinutului moderat de alcool. De culoare galbenă, foarte pală, cu tente verzui, specifice vinurilor tinere. Impresionează prin impactul floral intens (iasomie) şi savoarea persistentă, secondată de o uşoară mineralitate, amestecată cu nuanţe de lămâie verde (lime) şi citrice dulci (portocală, pomelo).

Tămâioasă Românească și Grasă de Cotnari

Tămâioască Românească și Grasă de Cotnari

Obţinut din 85% Tămâioasă românească şi 15% Grasă de Cotnari, ambele soiuri specifice arealului de la Pietroasa, unde se cultivă de zeci de ani cu rezultate remarcabile. De altfel, Pietroasa este printre puţinele locuri din ţară unde se mai întâlneşte soiul Grasă de Cotnari, chiar dacă pe suprafeţe mici. Vin clasic aromat, care îmbină armonios dulceaţa, aciditatea și alcoolul, cu aromă florală și gust fructat. Foarte versatil, poate fi consumat de sine stătător, împreună cu prietenii la o discuţie amiabilă sau de afaceri.

Busuioacă de Bohotin

Busuioacă de Bohotin

Vin rosé elegant și prin culoare și senzațiile olfacto-gustavo florale și condimentate tipice. Un pic proaspăt, vioi, cu o culoare ce aminteşte de cea a piersicilor în pârgă și a somonului. Este un vin savuros, relativ lung, cu aromă complexă de caise confiate, curmale și smochine. În postgust se pune în evidenţă o aromă de grapefruit roz și fructul pasiunii. Obţinut din celebrul soi Busuioacă de Bohotin, soi care în mod tradițional este foarte bine pus în valoare în condiţiile unice de microclimat din arealul viticol Pietroasa.

Busuioacă de Bohotin

Busuioacă de Bohotin

Obţinut 100% din soiul Busuioacă de Bohotin vinificat în stilul consacrat în România şi care a adus o parte din faima Staţiunii de Cercetare Pietroasa. Vin rosé cu nuanțe somonii deschise, intens condimentat (busuioc, cuişoare, cimbrişor) şi cu note dulci de fructe tropicale. Gustativ este catifelat, cu o dulceaţă bine exprimată, dar nu excesivă, cu note finale de pomelo şi stafide.