Indagra 2017

Anul acesta, Indagra a adus în atenția tuturor vizitatorilor elemente de bază fără de care agricultura mondială nu ar putea susține actuala populație a planetei. În cadrul acestui eveniment au participat companii multinaționale care au o experiență de peste 30-40 de ani în diferite domenii, dar și firme mici care au venit cu inovații esențiale pentru a usura activitatea producatorului în această economie bazată pe consum.

Stațiunea Pietroasa a participat la acest târg cu întregul său sortiment de vinuri pentru a aduce în atenția consumatorului și a pasionatului de istorie viti-vinicolă importanța stațiunilor de cercetare și rolul acestora în dezvoltarea sectorului de agricultura din care fac parte.

Cele mai apreciate și căutate vinuri din cadrul acestui eveniment au fost cele dulci obținute din Tămâioasă românească și Busuioacă de Bohotin care reușesc mereu să atragă atenția. Din categoria vinurilor seci, Rieslingul Italian și Feteasca neagră au primit recunoștința bine meritată din partea consumatorilor de ocazie sau a degustătorilor avizați.

Un lucru important pe care l-am remarcat în cadrul acestui eveniment a fost orientarea consumatorului român către vinurile îmbuteliate la sticlă. Această trecere treptată către vinul de calitate în defavoarea celui îmbuteliat la PET poate însemna o mână de ajutor întinsă către toți producatorii de vinuri pentru a se dezvolta atât din punct de vedere economic cât mai ales calitativ deoarece competiția aduce evoluție.

Toți acești factori ce țin de evoluția consumatorului român, evoluția producătorilor de vin și a tuturor sectoarelor din agricultură nu poate să ne aducă decât încredere și speranță că în viitorul apropiat vom putea să concurăm cu producătorii străini și să echilibrăm puțin balanța în domeniul importului și exportului.