Stațiunea Didactică de Cercetare Dezvoltare pentru Viticultură și Pomicultură PIETROASA - ISTRIȚA

Magazin Online

Acasa|Magazin Online
  • Soi cu areal restrâns de cultivare, Pietroasa fiind binecuvântată din acest punct de vedere. Vinurile se caracterizează prin trei însușiri neconfundate: culoarea, aroma și gustul carcateristic. Culoarea vinului tânăr este porfirie, iar după 2-3 ani se aseamănă cu cea a foii de ceapă. Aroma este inconfundabilă de trandafiri de dulceață și busuioc. Gustul este complex, bine structurat cu o senzașie tactilă specifică taninurilor.

    Aprecieri ale specialiştilor: Medalie de Aur la IWCB Vinarium 2019.

    • An recoltă: 2018
    • Concentrația alcoolică (%vol): 12.7
    • Aciditatea totală (g/l acid tartric): 6.04
    • Zaharuri reducătoare (g/l): 63.3
  • Compoziţie: Obţinut 100% din soiul Busuioacă de Bohotin vinificat în stilul consacrat în România şi care a adus o parte din faima Staţiunii de Cercetare Pietroasa.

    Tehnologie: Produs din struguri foarte bine maturaţi, recoltaţi la 280 g/l zaharuri, vinificat la temperatură controlată de 17ºC, cu o maceraţie prefermentativă de 15 ore şi fermentat timp de 14 zile in prezenta drojdiilor selecţionate. Fermentaţia a fost sistată, prin răcire, la aproximativ 50 g/l zahăr astfel încât vinul să-şi păstreze o parte din zaharurile acumulate în struguri.

    Note de degustare: Vin rosé cu nuanțe somonii deschise, intens condimentat (busuioc, cuişoare, cimbrişor) şi cu note dulci de fructe tropicale. Gustativ este catifelat, cu o dulceaţă bine exprimată, dar nu excesivă, cu note finale de pomelo şi stafide.

    Asocieri gastronomice recomandate: Vin cu adevărat de desert, care poate fi asociat cu compoturi şi salate de fructe, clătite şi papanaşi, dar şi plăcinte cu brânză şi stafide, pască şi mai ales cozonac.

    Aprecieri ale specialiştilor: Se recomandă a se consuma răcit, la 14 - 16ºC.

    • An recoltă: 2019
    • Concentrația alcoolică (%vol): 13.4
    • Aciditatea totală (g/l acid tartric): 5.35
    • Zaharuri reducătoare (g/l): 51.8
  • Busuioacă de Bohotin 2019 sec

    26.00 lei TVA inclus

    Compoziţie: Obţinut din celebrul soi Busuioacă de Bohotin, soi care în mod tradiţional este foarte bine pus în valoare în condiţiile unice de microclimat din arealul viticol Pietroasa.

    Tehnologie: Vinificat din struguri ajunși la maturitate deplina la temperatură controlată de 17ºC, cu o maceraţie prefermentativă de 12 ore şi fermentat la sec timp de 14 zile in prezenta drojdiilor selecţionate de înaltă calitate.

    Note de degustare: Vin rosé elegant şi prin culoare şi prin senzaţiile olfacto-gustative florale şi condimentate tipice. Un vin proaspăt, vioi, cu o culoare ce aminteşte de cea a piersicilor în pârgă şi a somonului. Este un vin savuros, relativ lung, cu aromă complexă de caise confiate, curmale şi smochine. În postgust se pune în evidenţă o aromă de de grapefruit roz şi fructul pasiunii.

    Asocieri gastronomice recomandate: Vin cu nete valenţe gastronomice, se asortează la preparate fin condimentate, carne de pui, dar şi la somon şi fructe de mare, inclusiv sushi.

    Aprecieri ale specialiştilor: Se recomandă a se consuma răcit, la 16 - 18ºC.

    • An recoltă: 2019
    • Concentrația alcoolică (%vol): 14.6
    • Aciditatea totală (g/l acid tartric): 5.52
    • Zaharuri reducătoare (g/l): 2.68
  • Cabernet Sauvignon 2016 sec

    22.00 lei TVA inclus

    Soi cu areal restrâns de cultivare, Pietroasa fiind binecuvântată din acest punct de vedere. Vinurile se caracterizează prin trei însușiri neconfundate: culoarea, aroma și gustul carcateristic. Culoarea vinului tânăr este porfirie, iar după 2-3 ani se aseamănă cu cea a foii de ceapă. Aroma este inconfundabilă de trandafiri de dulceață și busuioc. Gustul este complex, bine structurat cu o senzașie tactilă specifică taninurilor.

    • An recoltă: 2016
    • Concentrația alcoolică (%vol): 13.9
    • Aciditatea totală (g/l acid tartric): 5.57
    • Zaharuri reducătoare (g/l): 1.09
  • Fetească Neagră 2018 sec

    18.00 lei TVA inclus

    Soi ancestral autohton pentru vinurile roșii ce oferă vinuri puternice cu multă vigoare și personalitate. La tinerețe, vinurile au culoare porfiriu intensă, parfum de violete și aromă de fructe roșii, mure și prune uscate. Gustul este echilibrat, ușor astringent, acoperit de forța și onctuozitata vinului. Maturat la butoi, culoarea capătă nuanțe rubinii, iar aromele se completează cu nuanțe de vanilie, ciocolată și cuișoare.

    • An recoltă: 2018
    • Concentrația alcoolică (%vol): 14.1
    • Aciditatea totală (g/l acid tartric): 5.6
    • Zaharuri reducătoare (g/l): 1.9
  • Fetească Regală 2018 demisec

    18.00 lei TVA inclus

    Soiul autohton cel mai cultivat în România. Vinurile obținute prezintă corpolență și echilibru gustativ, lejere și plăcute la gust, cu o aromă specifică ce le dă o notă de rusticitate. Prin păstrare, mai ales vinurile obținute în anii favorabili, capătă arome ce amintesc de stupi și de mirosul de ceară de albine.

    • An recoltă: 2018
    • Concentrația alcoolică (%vol): 13.9
    • Aciditatea totală (g/l acid tartric): 5.21
    • Zaharuri reducătoare (g/l): 5.1
  • Grasă de Cotnari 1970 dulce

    450.00 lei TVA inclus

    text

    Culoare chihlimbarie-arămie, arome rustice de migdale coapte, de dovleac copt şi coji de nuci verzi; vin dulce

    • An recoltă: 1970
    • Concentrația alcoolică (%vol): 11.8
    • Aciditatea totală (g/l acid tartric): 8.93
    • Zaharuri reducătoare (g/l): 92.6
  • Grasă de Cotnari 1980 demidulce

    330.00 lei TVA inclus

    text

    Una dintre comorile hrubei de la Staţiunea Pietroasa, cu o fluiditate ca cea a uleiului de împărtăşanie; culoare ruginie, ca a viilor la sfârşitul toamnei; mirosul şi gustul predominant de fructe se asociază cu cel de pepene galben, alune de pădure şi pere de toamnă supracoapte; Medalie de Aur la Concursul Internaţional de Vinuri Bucureşti, 2003

    • An recoltă: 1980
    • Concentrația alcoolică (%vol): 15
    • Aciditatea totală (g/l acid tartric): 6.35
    • Zaharuri reducătoare (g/l): 40.2
  • Grasă de Cotnari 1994 sec

    150.00 lei TVA inclus

    text

    culoare galben-aurie, arome măiestrit combinate de miere, alune, fructe exotice şi unt proaspăt; vin sec; multimedaliat la concursuri naţionale şi medalie de Argint la Concursul Internaţional de Vinuri Bucureşti, 2004

    • An recoltă: 1994
    • Concentrația alcoolică (%vol): 11.4
    • Aciditatea totală (g/l acid tartric): 6.58
    • Zaharuri reducătoare (g/l): 0.85
  • Out of stock

    Merlot 2017 sec

    18.00 lei TVA inclus

    Soi predominant în gama celor pentru vinuri roșii. Vinul este sec, de culoare roșie rubinie, strălucitoare. Se poate consuma și tânăr, la câteva luni după obținere, însă se preferă maturarea chiar și pentru o perioadă scurtă la butoi de lemn. Astfel, vinul devine prietenos, cald, generos, plin, catifelat, cu aromă complexă de fructe de pădure bine coapte.

    • An recoltă: 2017
    • Concentrația alcoolică (%vol): 14.4
    • Aciditatea totală (g/l acid tartric): 5.85
    • Zaharuri reducătoare (g/l): 1.3
  • Riesling Italian 1966 dulce

    400.00 lei TVA inclus

    La Pietroasa este foarte bine reprezentat prin trăsăturile senzoriale ce-i sunt specifice. Vinul tânăr are culoare alb-verzuie, caracter neutral, gust răcoritor dar cu aciditate agreabilă, mai echilibrată decât în alte zone. Oferă un buchet agreabil, provocator, cu nuanțe minerale, extractiv ce-i asigură distincție și sobrietate între vinurile albe seci.

    Culoare auriu – chihlimbarie, arome de pepene galben şi felii de mere uscate „arse” la soare; aciditate foarte vie şi foarte bine îmbrăcat ca extractivitate, ce i-au asigurat această longevitate; vin sec

    • An recoltă: 1966
    • Concentrația alcoolică (%vol): 12.6
    • Aciditatea totală (g/l acid tartric): 9.05
    • Zaharuri reducătoare (g/l): 84.8
  • Riesling Italian 1970 dulce

    480.00 lei TVA inclus

    La Pietroasa este foarte bine reprezentat prin trăsăturile senzoriale ce-i sunt specifice. Vinul tânăr are culoare alb-verzuie, caracter neutral, gust răcoritor dar cu aciditate agreabilă, mai echilibrată decât în alte zone. Oferă un buchet agreabil, provocator, cu nuanțe minerale, extractiv ce-i asigură distincție și sobrietate între vinurile albe seci.

    Vin din recoltă excepţională, arome de stafide şi de miez de nucă, de miere; vin dens, uleios; vin sec

    • An recoltă: 1970
    • Concentrația alcoolică (%vol): 9
    • Aciditatea totală (g/l acid tartric): 8.87
    • Zaharuri reducătoare (g/l): 46.4

Go to Top