Stațiunea Didactică de Cercetare Dezvoltare pentru Viticultură și Pomicultură PIETROASA - ISTRIȚA
  • Fetească Regală 2018 demisec

    18.00 lei TVA inclus

    Soiul autohton cel mai cultivat în România. Vinurile obținute prezintă corpolență și echilibru gustativ, lejere și plăcute la gust, cu o aromă specifică ce le dă o notă de rusticitate. Prin păstrare, mai ales vinurile obținute în anii favorabili, capătă arome ce amintesc de stupi și de mirosul de ceară de albine.

    • An recoltă: 2018
    • Concentrația alcoolică (%vol): 13.9
    • Aciditatea totală (g/l acid tartric): 5.21
    • Zaharuri reducătoare (g/l): 5.1
  • Out of stock

    Riesling Italian 2017 sec

    18.00 lei TVA inclus

    La Pietroasa este foarte bine reprezentat prin trăsăturile senzoriale ce-i sunt specifice. Vinul tânăr are culoare alb-verzuie, caracter neutral, gust răcoritor dar cu aciditate agreabilă, mai echilibrată decât în alte zone. Oferă un buchet agreabil, provocator, cu nuanțe minerale, extractiv ce-i asigură distincție și sobrietate între vinurile albe seci.

    • An recoltă: 2017
    • Concentrația alcoolică (%vol): 12.2
    • Aciditatea totală (g/l acid tartric): 5.12
    • Zaharuri reducătoare (g/l): 2.9
  • Vinul emblemă” al Centrului Viticol Pietroasa. Vinul tânăr are o aromă complexă, de flori de tei și flori de câmp, busuioc, trandafir și fân proaspăt cosit. Prin maturare la vas de lemn culoarea se transformă din galben-verzui în auriu. Cu trecerea timpului, vinul capătă nuanțe olfactive care sugerează mirosul de miere de albine, stafide și migdale.

    • An recoltă: 2018
    • Concentrația alcoolică (%vol): 11.1
    • Aciditatea totală (g/l acid tartric): 6.99
    • Zaharuri reducătoare (g/l): 46.1
  • Soi cu areal restrâns de cultivare, Pietroasa fiind binecuvântată din acest punct de vedere. Vinurile se caracterizează prin trei însușiri neconfundate: culoarea, aroma și gustul carcateristic. Culoarea vinului tânăr este porfirie, iar după 2-3 ani se aseamănă cu cea a foii de ceapă. Aroma este inconfundabilă de trandafiri de dulceață și busuioc. Gustul este complex, bine structurat cu o senzașie tactilă specifică taninurilor.

    Aprecieri ale specialiştilor: Medalie de Aur la IWCB Vinarium 2019.

    • An recoltă: 2018
    • Concentrația alcoolică (%vol): 12.7
    • Aciditatea totală (g/l acid tartric): 6.04
    • Zaharuri reducătoare (g/l): 63.3
  • Out of stock

    Merlot 2017 sec

    18.00 lei TVA inclus

    Soi predominant în gama celor pentru vinuri roșii. Vinul este sec, de culoare roșie rubinie, strălucitoare. Se poate consuma și tânăr, la câteva luni după obținere, însă se preferă maturarea chiar și pentru o perioadă scurtă la butoi de lemn. Astfel, vinul devine prietenos, cald, generos, plin, catifelat, cu aromă complexă de fructe de pădure bine coapte.

    • An recoltă: 2017
    • Concentrația alcoolică (%vol): 14.4
    • Aciditatea totală (g/l acid tartric): 5.85
    • Zaharuri reducătoare (g/l): 1.3
  • Cabernet Sauvignon 2016 sec

    22.00 lei TVA inclus

    Soi cu areal restrâns de cultivare, Pietroasa fiind binecuvântată din acest punct de vedere. Vinurile se caracterizează prin trei însușiri neconfundate: culoarea, aroma și gustul carcateristic. Culoarea vinului tânăr este porfirie, iar după 2-3 ani se aseamănă cu cea a foii de ceapă. Aroma este inconfundabilă de trandafiri de dulceață și busuioc. Gustul este complex, bine structurat cu o senzașie tactilă specifică taninurilor.

    • An recoltă: 2016
    • Concentrația alcoolică (%vol): 13.9
    • Aciditatea totală (g/l acid tartric): 5.57
    • Zaharuri reducătoare (g/l): 1.09
  • Fetească Neagră 2018 sec

    18.00 lei TVA inclus

    Soi ancestral autohton pentru vinurile roșii ce oferă vinuri puternice cu multă vigoare și personalitate. La tinerețe, vinurile au culoare porfiriu intensă, parfum de violete și aromă de fructe roșii, mure și prune uscate. Gustul este echilibrat, ușor astringent, acoperit de forța și onctuozitata vinului. Maturat la butoi, culoarea capătă nuanțe rubinii, iar aromele se completează cu nuanțe de vanilie, ciocolată și cuișoare.

    • An recoltă: 2018
    • Concentrația alcoolică (%vol): 14.1
    • Aciditatea totală (g/l acid tartric): 5.6
    • Zaharuri reducătoare (g/l): 1.9
  • Vinul emblemă” al Centrului Viticol Pietroasa. Vinul tânăr are o aromă complexă, de flori de tei și flori de câmp, busuioc, trandafir și fân proaspăt cosit. Prin maturare la vas de lemn culoarea se transformă din galben-verzui în auriu. Cu trecerea timpului, vinul capătă nuanțe olfactive care sugerează mirosul de miere de albine, stafide și migdale.

    Dulce, aromat, vin dens, uleios, „esenţă” din recoltă excepţională, culoare chihlimbarie cu inflexiuni pronunţate de portocaliu, arome rustice (dovleac copt pe vatră, coajă de nuci verzi şi de pâine arsă); Marea Medalie de aur şi Diploma de Onoare la Concursul Mondial de Vinuri Budapesta, 1972

    • An recoltă: 1969
    • Concentrația alcoolică (%vol): 13.6
    • Aciditatea totală (g/l acid tartric): 10.7
    • Zaharuri reducătoare (g/l): 105.2
  • Vinul emblemă” al Centrului Viticol Pietroasa. Vinul tânăr are o aromă complexă, de flori de tei și flori de câmp, busuioc, trandafir și fân proaspăt cosit. Prin maturare la vas de lemn culoarea se transformă din galben-verzui în auriu. Cu trecerea timpului, vinul capătă nuanțe olfactive care sugerează mirosul de miere de albine, stafide și migdale.

    Dulce, aromat, vin dens, uleios, din recoltă excepţională, culoare portocaliu închis, de aramă nelustruită, arome de tip oxidativ (de miere, de fructe supracoapte , de dulceţuri zaharisite)

    • An recoltă: 1975
    • Concentrația alcoolică (%vol): 13
    • Aciditatea totală (g/l acid tartric): 8.83
    • Zaharuri reducătoare (g/l): 79.2
  • Vinul emblemă” al Centrului Viticol Pietroasa. Vinul tânăr are o aromă complexă, de flori de tei și flori de câmp, busuioc, trandafir și fân proaspăt cosit. Prin maturare la vas de lemn culoarea se transformă din galben-verzui în auriu. Cu trecerea timpului, vinul capătă nuanțe olfactive care sugerează mirosul de miere de albine, stafide și migdale.

    Culoare galben – aurie spre galben – portocaliu, arome de flori de câmp, de nuci coapte, de miere de albine, de migdale; este vinul care poate deschide mesele festive sau care încheie mesele, alături de tradiţionalele dulciuri româneşti; vinul de Tămâioasă cel mai des medaliat la concursurile naţionale şi internaţionale

    • An recoltă: 1980
    • Concentrația alcoolică (%vol): 13.8
    • Aciditatea totală (g/l acid tartric): 9.13
    • Zaharuri reducătoare (g/l): 77.2
  • Vinul emblemă” al Centrului Viticol Pietroasa. Vinul tânăr are o aromă complexă, de flori de tei și flori de câmp, busuioc, trandafir și fân proaspăt cosit. Prin maturare la vas de lemn culoarea se transformă din galben-verzui în auriu. Cu trecerea timpului, vinul capătă nuanțe olfactive care sugerează mirosul de miere de albine, stafide și migdale.

    Culoare galben – aurie, aromă inconfundabilă de flori de câmp, de busuioc, de flori de viţă de vie, de lămâie, de trandafiri şi pere busuioace; vin dulce

    • An recoltă: 1983
    • Concentrația alcoolică (%vol): 12.9
    • Aciditatea totală (g/l acid tartric): 6.99
    • Zaharuri reducătoare (g/l): 63.8
  • Vinul emblemă” al Centrului Viticol Pietroasa. Vinul tânăr are o aromă complexă, de flori de tei și flori de câmp, busuioc, trandafir și fân proaspăt cosit. Prin maturare la vas de lemn culoarea se transformă din galben-verzui în auriu. Cu trecerea timpului, vinul capătă nuanțe olfactive care sugerează mirosul de miere de albine, stafide și migdale.

    Dulce, aromat, buchet, vin din recoltă rarisimă, culoare auriu-arămie strălucitoare, miros iodat, arome de miere rătăcită ani buni prin cămară, miros de pepene galben şi pere supracoapte; Medalie de Aur Ljubljana 1988 şi „Mare Campion” la Concursul Naţional de Vinuri din soiuri româneşti, Bucureşti, 1996 Medalie de Aur la Concursul Muscats du Monde, Franţa, 2009.

    • An recoltă: 1986
    • Concentrația alcoolică (%vol): 10.8
    • Aciditatea totală (g/l acid tartric): 6.21
    • Zaharuri reducătoare (g/l): 70.8

Go to Top