Stațiunea Didactică de Cercetare Dezvoltare pentru Viticultură și Pomicultură PIETROASA - ISTRIȚA

Magazin Online

Acasa|Magazin Online
  • Cabernet Sauvignon 2016 sec

    22.00 lei TVA inclus

    Soi cu areal restrâns de cultivare, Pietroasa fiind binecuvântată din acest punct de vedere. Vinurile se caracterizează prin trei însușiri neconfundate: culoarea, aroma și gustul carcateristic. Culoarea vinului tânăr este porfirie, iar după 2-3 ani se aseamănă cu cea a foii de ceapă. Aroma este inconfundabilă de trandafiri de dulceață și busuioc. Gustul este complex, bine structurat cu o senzașie tactilă specifică taninurilor.

    • An recoltă: 2016
    • Concentrația alcoolică (%vol): 13.9
    • Aciditatea totală (g/l acid tartric): 5.57
    • Zaharuri reducătoare (g/l): 1.09
  • Vinul emblemă” al Centrului Viticol Pietroasa. Vinul tânăr are o aromă complexă, de flori de tei și flori de câmp, busuioc, trandafir și fân proaspăt cosit. Prin maturare la vas de lemn culoarea se transformă din galben-verzui în auriu. Cu trecerea timpului, vinul capătă nuanțe olfactive care sugerează mirosul de miere de albine, stafide și migdale.

    Aprecieri ale specialiştilor: Medalie de Aur la IWCB Vinarium 2019.

    • An recoltă: 2015
    • Concentrația alcoolică (%vol): 11.1
    • Aciditatea totală (g/l acid tartric): 6.99
    • Zaharuri reducătoare (g/l): 46.1
  • Fetească Neagră 2018 sec

    18.00 lei TVA inclus

    Soi ancestral autohton pentru vinurile roșii ce oferă vinuri puternice cu multă vigoare și personalitate. La tinerețe, vinurile au culoare porfiriu intensă, parfum de violete și aromă de fructe roșii, mure și prune uscate. Gustul este echilibrat, ușor astringent, acoperit de forța și onctuozitata vinului. Maturat la butoi, culoarea capătă nuanțe rubinii, iar aromele se completează cu nuanțe de vanilie, ciocolată și cuișoare.

    • An recoltă: 2018
    • Concentrația alcoolică (%vol): 14.1
    • Aciditatea totală (g/l acid tartric): 5.6
    • Zaharuri reducătoare (g/l): 1.9
  • Fetească Regală 2017 demisec

    18.00 lei TVA inclus

    Soiul autohton cel mai cultivat în România. Vinurile obținute prezintă corpolență și echilibru gustativ, lejere și plăcute la gust, cu o aromă specifică ce le dă o notă de rusticitate. Prin păstrare, mai ales vinurile obținute în anii favorabili, capătă arome ce amintesc de stupi și de mirosul de ceară de albine.

    • An recoltă: 2017
    • Concentrația alcoolică (%vol): 14.1
    • Aciditatea totală (g/l acid tartric): 4.98
    • Zaharuri reducătoare (g/l): 5.4
  • Soi cu areal restrâns de cultivare, Pietroasa fiind binecuvântată din acest punct de vedere. Vinurile se caracterizează prin trei însușiri neconfundate: culoarea, aroma și gustul carcateristic. Culoarea vinului tânăr este porfirie, iar după 2-3 ani se aseamănă cu cea a foii de ceapă. Aroma este inconfundabilă de trandafiri de dulceață și busuioc. Gustul este complex, bine structurat cu o senzașie tactilă specifică taninurilor.

    Aprecieri ale specialiştilor: Medalie de Aur la IWCB Vinarium 2019.

    • An recoltă: 2018
    • Concentrația alcoolică (%vol): 12.7
    • Aciditatea totală (g/l acid tartric): 6.04
    • Zaharuri reducătoare (g/l): 63.3
  • Compoziţie: Obţinut 100% din soiul Tămâioasă românească, soi aromat foarte iubit de consumatori, consacrat în terroir-ul de la Pietroasa, unde se exprimă cu o mare tipicitate.

    Tehnologie: Vinificat din struguri ajunși la maturitate deplină, la o temperatură controlată de 17ºC, cu o maceraţie prefermentativă timp de 12 ore şi fermentat la sec. Durata perioadei de fermentare a fost de 14 zile cu drojdii selecţionate special pentru extragerea compuşilor de aromă specifici soiului.

    Note de degustare: Vin extractiv, cu arome calde de fructe tropicale şi un postgust de grapefruit proaspăt care se integrează foarte bine în armonia generală. Prezintă culoare galben pai, specifică vinurilor tinere de Tămâioasă. Este o surpriză plăcută pentru iubitorii de Tămâioasă, obişnuiţi cu vinurile dulci produse în mod tradiţional din acest soi.

    Asocieri gastronomice recomandate: Prezenţa taninurilor moderate şi tăria alcoolică relativ ridicată îl recomandă la brânzeturi grase, cremoase. Aromele de fructe tropicale se asociază fericit cu peşte sau pui, preparat cu ierburi fine, precum şi cu produsele de patiserie sărate.

    Aprecieri ale specialiştilor: Se recomandă a se consuma bine răcit, la 12-14ºC.

    • An recoltă: 2019
    • Concentrația alcoolică (%vol): 14.8
    • Aciditatea totală (g/l acid tartric): 5.18
    • Zaharuri reducătoare (g/l): 3.9
  • Vin Alb Aromat 2019 sec

    23.00 lei TVA inclus

    Compoziţie: Obţinut 100% din soiul Alb Aromat, un soi semiaromat omologat în 1999 la Staţiunea de Cercetare Pietroasa.

    Tehnologie: Vinificat la temperatură controlată de 17ºC, cu o maceraţie prefermentativă de 15 ore şi fermentat cu drojdii selecţionate pentru a-i pune în valoare calităţile aromatice.

    Note de degustare: Vin proaspăt, lejer și armonios datorită conţinutului moderat de alcool. De culoare galbenă, foarte pală, cu tente verzui, specifice vinurilor tinere. Impresionează prin impactul floral intens (iasomie) şi savoarea persistentă, secondată de o uşoară mineralitate, amestecată cu nuanţe de lămâie verde (lime) şi citrice dulci (portocală, pomelo).

    Asocieri gastronomice recomandate: Vin uşor de asociat cu produse din peşte slab, piept de pui, pilaf, sufleuri, paste cu legume.

    Aprecieri ale specialiştilor: Medalie de Aur la IWCB Vinarium 2020. Se recomandă a se consuma bine răcit, la 14-16ºC.

    • An recoltă: 2019
    • Concentrația alcoolică (%vol): 12.1
    • Aciditatea totală (g/l acid tartric): 5.28
    • Zaharuri reducătoare (g/l): 2.92
  • Busuioacă de Bohotin 2019 sec

    26.00 lei TVA inclus

    Compoziţie: Obţinut din celebrul soi Busuioacă de Bohotin, soi care în mod tradiţional este foarte bine pus în valoare în condiţiile unice de microclimat din arealul viticol Pietroasa.

    Tehnologie: Vinificat din struguri ajunși la maturitate deplina la temperatură controlată de 17ºC, cu o maceraţie prefermentativă de 12 ore şi fermentat la sec timp de 14 zile in prezenta drojdiilor selecţionate de înaltă calitate.

    Note de degustare: Vin rosé elegant şi prin culoare şi prin senzaţiile olfacto-gustative florale şi condimentate tipice. Un vin proaspăt, vioi, cu o culoare ce aminteşte de cea a piersicilor în pârgă şi a somonului. Este un vin savuros, relativ lung, cu aromă complexă de caise confiate, curmale şi smochine. În postgust se pune în evidenţă o aromă de de grapefruit roz şi fructul pasiunii.

    Asocieri gastronomice recomandate: Vin cu nete valenţe gastronomice, se asortează la preparate fin condimentate, carne de pui, dar şi la somon şi fructe de mare, inclusiv sushi.

    Aprecieri ale specialiştilor: Se recomandă a se consuma răcit, la 16 - 18ºC.

    • An recoltă: 2019
    • Concentrația alcoolică (%vol): 14.6
    • Aciditatea totală (g/l acid tartric): 5.52
    • Zaharuri reducătoare (g/l): 2.68
  • Riesling Italian 2017 sec

    18.00 lei TVA inclus

    La Pietroasa este foarte bine reprezentat prin trăsăturile senzoriale ce-i sunt specifice. Vinul tânăr are culoare alb-verzuie, caracter neutral, gust răcoritor dar cu aciditate agreabilă, mai echilibrată decât în alte zone. Oferă un buchet agreabil, provocator, cu nuanțe minerale, extractiv ce-i asigură distincție și sobrietate între vinurile albe seci.

    • An recoltă: 2017
    • Concentrația alcoolică (%vol): 12.2
    • Aciditatea totală (g/l acid tartric): 5.12
    • Zaharuri reducătoare (g/l): 2.9
  • Riesling Italian 2019 demisec

    23.00 lei TVA inclus

    Compoziţie: Obţinut din soiul specific est-european cunoscut la noi ca Riesling italian şi foarte apreciat pentru mineralitatea sa specifică şi structura puternică.

    Tehnologie: Vinificat din struguri de Riesling italian cu o foarte mică prezenţă a soiului internaţional semiaromat Riesling de Rhin. Fermentat la limita între sec şi demisec, la temperatură controlată de 15ºC timp de 21 zile, cu un amestec de drojdii selecţionate care să-i pună în evidenţă caracterul.

    Note de degustare: Vin cu personalitate, extractiv, mineral, cu arome de fructe din regiunile temperate, dar şi cu o notă fin florală care-l diferenţiază de celelalte vinuri obţinute din soiul Riesling. De culoare galben-verzui, vinul se prezintă foarte echilibrat gustativ, savuros, cu o extractivitate specifică asigurată de cultivarea în solul arealului viticol Pietroasa.

    Asocieri gastronomice recomandate: Se asortează la preparate cu sosuri pe bază de smântână, maioneză, chiftele şi sarmale.

    Aprecieri ale specialiştilor: Se recomandă a se consuma răcit, la 16-18ºC.

    • An recoltă: 2019
    • Concentrația alcoolică (%vol): 13.2
    • Aciditatea totală (g/l acid tartric): 4.33
    • Zaharuri reducătoare (g/l): 4.8
  • Compoziţie: Obţinut din 85% Tămâioasă românească şi 15% Grasă de Cotnari, ambele soiuri specifice arealului de la Pietroasa, unde se cultivă de zeci de ani cu rezultate remarcabile. De altfel, Pietroasa este printre puţinele locuri din ţară unde se mai întâlneşte soiul Grasă de Cotnari, chiar dacă pe suprafeţe mici.

    Tehnologie: Vinificat din struguri de Tămâioasă romanească şi de Grasă de Cotnari - împreună, la temperatură controlată de 18ºC, cu o scurtă maceraţie prefermentativă. Fermentat cu drojdii selecţionate de mare calitate, vinul este oprit din fermentaţie la aproximativ 20 g/l zaharuri, prin răcire la 5ºC.

    Note de degustare: Vin clasic aromat, care îmbină armonios dulceaţa, aciditatea și alcoolul, cu aromă florală și gust fructat. Foarte versatil, poate fi consumat de sine stătător, împreună cu prietenii la o discuţie amiabilă sau de afaceri.

    Asocieri gastronomice recomandate: Vin cu dulceaţă moderată, care poate fi asociat cu nuci, produse de patiserie şi diverse tipuri de brânzeturi, inclusiv sărate.

    Aprecieri ale specialiştilor: Se recomandă a se consuma răcit, la 14-16ºC.

    • An recoltă: 2019
    • Concentrația alcoolică (%vol): 13.5
    • Aciditatea totală (g/l acid tartric): 5.1
    • Zaharuri reducătoare (g/l): 20.8
  • Merlot 2017 sec

    18.00 lei TVA inclus

    Soi predominant în gama celor pentru vinuri roșii. Vinul este sec, de culoare roșie rubinie, strălucitoare. Se poate consuma și tânăr, la câteva luni după obținere, însă se preferă maturarea chiar și pentru o perioadă scurtă la butoi de lemn. Astfel, vinul devine prietenos, cald, generos, plin, catifelat, cu aromă complexă de fructe de pădure bine coapte.

    • An recoltă: 2017
    • Concentrația alcoolică (%vol): 14.4
    • Aciditatea totală (g/l acid tartric): 5.85
    • Zaharuri reducătoare (g/l): 1.3
  • Compoziţie: Obţinut 100% din soiul Busuioacă de Bohotin vinificat în stilul consacrat în România şi care a adus o parte din faima Staţiunii de Cercetare Pietroasa.

    Tehnologie: Produs din struguri foarte bine maturaţi, recoltaţi la 280 g/l zaharuri, vinificat la temperatură controlată de 17ºC, cu o maceraţie prefermentativă de 15 ore şi fermentat timp de 14 zile in prezenta drojdiilor selecţionate. Fermentaţia a fost sistată, prin răcire, la aproximativ 50 g/l zahăr astfel încât vinul să-şi păstreze o parte din zaharurile acumulate în struguri.

    Note de degustare: Vin rosé cu nuanțe somonii deschise, intens condimentat (busuioc, cuişoare, cimbrişor) şi cu note dulci de fructe tropicale. Gustativ este catifelat, cu o dulceaţă bine exprimată, dar nu excesivă, cu note finale de pomelo şi stafide.

    Asocieri gastronomice recomandate: Vin cu adevărat de desert, care poate fi asociat cu compoturi şi salate de fructe, clătite şi papanaşi, dar şi plăcinte cu brânză şi stafide, pască şi mai ales cozonac.

    Aprecieri ale specialiştilor: Se recomandă a se consuma răcit, la 14 - 16ºC.

    • An recoltă: 2019
    • Concentrația alcoolică (%vol): 13.4
    • Aciditatea totală (g/l acid tartric): 5.35
    • Zaharuri reducătoare (g/l): 51.8
  • Grasă de Cotnari 1994 sec

    150.00 lei TVA inclus

    text

    culoare galben-aurie, arome măiestrit combinate de miere, alune, fructe exotice şi unt proaspăt; vin dulce; multimedaliat la concursuri naţionale şi medalie de Argint la Concursul Internaţional de Vinuri Bucureşti, 2004

    • An recoltă: 1994
    • Concentrația alcoolică (%vol): 11.4
    • Aciditatea totală (g/l acid tartric): 6.58
    • Zaharuri reducătoare (g/l): 0.85
  • Vinul emblemă” al Centrului Viticol Pietroasa. Vinul tânăr are o aromă complexă, de flori de tei și flori de câmp, busuioc, trandafir și fân proaspăt cosit. Prin maturare la vas de lemn culoarea se transformă din galben-verzui în auriu. Cu trecerea timpului, vinul capătă nuanțe olfactive care sugerează mirosul de miere de albine, stafide și migdale.

    Dulce, aromat, buchet, vin din recoltă rarisimă, culoare auriu-arămie strălucitoare, miros iodat, arome de miere rătăcită ani buni prin cămară, miros de pepene galben şi pere supracoapte; Medalie de Aur Ljubljana 1988 şi „Mare Campion” la Concursul Naţional de Vinuri din soiuri româneşti, Bucureşti, 1996 Medalie de Aur la Concursul Muscats du Monde, Franţa, 2009.

    • An recoltă: 1986
    • Concentrația alcoolică (%vol): 10.8
    • Aciditatea totală (g/l acid tartric): 6.21
    • Zaharuri reducătoare (g/l): 70.8
  • Vinul emblemă” al Centrului Viticol Pietroasa. Vinul tânăr are o aromă complexă, de flori de tei și flori de câmp, busuioc, trandafir și fân proaspăt cosit. Prin maturare la vas de lemn culoarea se transformă din galben-verzui în auriu. Cu trecerea timpului, vinul capătă nuanțe olfactive care sugerează mirosul de miere de albine, stafide și migdale.

    Culoare galben – aurie spre galben – portocaliu, arome de flori de câmp, de nuci coapte, de miere de albine, de migdale; este vinul care poate deschide mesele festive sau care încheie mesele, alături de tradiţionalele dulciuri româneşti; vinul de Tămâioasă cel mai des medaliat la concursurile naţionale şi internaţionale

    • An recoltă: 1980
    • Concentrația alcoolică (%vol): 13.8
    • Aciditatea totală (g/l acid tartric): 9.13
    • Zaharuri reducătoare (g/l): 77.2
  • Riesling Italian 1981 demidulce

    270.00 lei TVA inclus

    La Pietroasa este foarte bine reprezentat prin trăsăturile senzoriale ce-i sunt specifice. Vinul tânăr are culoare alb-verzuie, caracter neutral, gust răcoritor dar cu aciditate agreabilă, mai echilibrată decât în alte zone. Oferă un buchet agreabil, provocator, cu nuanțe minerale, extractiv ce-i asigură distincție și sobrietate între vinurile albe seci.

    Vin din struguri culeşi toamna foarte târziu, culoare aurie şi arome de miere, stafide şi pepene galben; vin dulce

    • An recoltă: 1981
    • Concentrația alcoolică (%vol): 11.8
    • Aciditatea totală (g/l acid tartric): 8.43
    • Zaharuri reducătoare (g/l): 43.6
  • Riesling Italian 1970 dulce

    480.00 lei TVA inclus

    La Pietroasa este foarte bine reprezentat prin trăsăturile senzoriale ce-i sunt specifice. Vinul tânăr are culoare alb-verzuie, caracter neutral, gust răcoritor dar cu aciditate agreabilă, mai echilibrată decât în alte zone. Oferă un buchet agreabil, provocator, cu nuanțe minerale, extractiv ce-i asigură distincție și sobrietate între vinurile albe seci.

    Vin din recoltă excepţională, arome de stafide şi de miez de nucă, de miere; vin dens, uleios; vin sec

    • An recoltă: 1970
    • Concentrația alcoolică (%vol): 9
    • Aciditatea totală (g/l acid tartric): 8.87
    • Zaharuri reducătoare (g/l): 46.4
  • Riesling Italian 1966 dulce

    400.00 lei TVA inclus

    La Pietroasa este foarte bine reprezentat prin trăsăturile senzoriale ce-i sunt specifice. Vinul tânăr are culoare alb-verzuie, caracter neutral, gust răcoritor dar cu aciditate agreabilă, mai echilibrată decât în alte zone. Oferă un buchet agreabil, provocator, cu nuanțe minerale, extractiv ce-i asigură distincție și sobrietate între vinurile albe seci.

    Culoare auriu – chihlimbarie, arome de pepene galben şi felii de mere uscate „arse” la soare; aciditate foarte vie şi foarte bine îmbrăcat ca extractivitate, ce i-au asigurat această longevitate; vin sec

    • An recoltă: 1966
    • Concentrația alcoolică (%vol): 12.6
    • Aciditatea totală (g/l acid tartric): 9.05
    • Zaharuri reducătoare (g/l): 84.8
  • Grasă de Cotnari 1980 demidulce

    330.00 lei TVA inclus

    text

    Una dintre comorile hrubei de la Staţiunea Pietroasa, cu o fluiditate ca cea a uleiului de împărtăşanie; culoare ruginie, ca a viilor la sfârşitul toamnei; mirosul şi gustul predominant de fructe se asociază cu cel de pepene galben, alune de pădure şi pere de toamnă supracoapte; Medalie de Aur la Concursul Internaţional de Vinuri Bucureşti, 2003

    • An recoltă: 1980
    • Concentrația alcoolică (%vol): 15
    • Aciditatea totală (g/l acid tartric): 6.35
    • Zaharuri reducătoare (g/l): 40.2
  • Grasă de Cotnari 1970 dulce

    450.00 lei TVA inclus

    text

    Culoare chihlimbarie-arămie, arome rustice de migdale coapte, de dovleac copt şi coji de nuci verzi; vin dulce

    • An recoltă: 1970
    • Concentrația alcoolică (%vol): 11.8
    • Aciditatea totală (g/l acid tartric): 8.93
    • Zaharuri reducătoare (g/l): 92.6
  • Vinul emblemă” al Centrului Viticol Pietroasa. Vinul tânăr are o aromă complexă, de flori de tei și flori de câmp, busuioc, trandafir și fân proaspăt cosit. Prin maturare la vas de lemn culoarea se transformă din galben-verzui în auriu. Cu trecerea timpului, vinul capătă nuanțe olfactive care sugerează mirosul de miere de albine, stafide și migdale.

    Culoare aurie strălucitoare, buchet de fructe, miere din multe flori, pepene galben, dar şi de flori cum ar fi iasomia, trandafirul; vin dulce

    • An recoltă: 1990
    • Concentrația alcoolică (%vol): 11.8
    • Aciditatea totală (g/l acid tartric): 6.29
    • Zaharuri reducătoare (g/l): 58.1
  • Vinul emblemă” al Centrului Viticol Pietroasa. Vinul tânăr are o aromă complexă, de flori de tei și flori de câmp, busuioc, trandafir și fân proaspăt cosit. Prin maturare la vas de lemn culoarea se transformă din galben-verzui în auriu. Cu trecerea timpului, vinul capătă nuanțe olfactive care sugerează mirosul de miere de albine, stafide și migdale.

    Culoare galben – aurie, aromă inconfundabilă de flori de câmp, de busuioc, de flori de viţă de vie, de lămâie, de trandafiri şi pere busuioace; vin dulce

    • An recoltă: 1983
    • Concentrația alcoolică (%vol): 12.9
    • Aciditatea totală (g/l acid tartric): 6.99
    • Zaharuri reducătoare (g/l): 63.8
  • Vinul emblemă” al Centrului Viticol Pietroasa. Vinul tânăr are o aromă complexă, de flori de tei și flori de câmp, busuioc, trandafir și fân proaspăt cosit. Prin maturare la vas de lemn culoarea se transformă din galben-verzui în auriu. Cu trecerea timpului, vinul capătă nuanțe olfactive care sugerează mirosul de miere de albine, stafide și migdale.

    Dulce, aromat, vin dens, uleios, din recoltă excepţională, culoare portocaliu închis, de aramă nelustruită, arome de tip oxidativ (de miere, de fructe supracoapte , de dulceţuri zaharisite)

    • An recoltă: 1975
    • Concentrația alcoolică (%vol): 13
    • Aciditatea totală (g/l acid tartric): 8.83
    • Zaharuri reducătoare (g/l): 79.2

Go to Top