Fetească Regală 2020 sec

26.00 lei TVA inclus
Livrare gratuita

Livrare Gratuită la comenzi de peste 500 LEI

Plătește în Siguranță Online

Livrare în 24-48h

Compoziţie: Obţinut 100% din soiul Fetească regală, plantație creionată la Pietroasa în anul 1980, acest soi a preluat cele mai importante caracteristici ecopedoclimatice din areal și le-a prelucrat astfel încât să putem degusta un vin diferit față de restul arealelor viticole în care se regăsește plantat.

Tehnologie: Vinificat din struguri de Fetească regală recoltati la mijloc de Septembrie, fermentat la o temperatură controlată de 13-15ºC cu o scurtă maceraţie prefermentativă la rece de 2-4 ore. Ajutat de drojdiile selecţionate și de o ușoară maturare pe drojdiile fine, vinul a căpătat carcateristici organoleptice deosebite.

Asocieri gastronomice recomandate: Culoare verzuie cu ușoare note aurii, nas plăcut, complex ce amintește de agrișe, gutuie sau piersici, destul de corpolent și totodată lejer din punct de vedere gustativ astfel încât să ofere o experiență relaxantă și revigorantă.

Aprecieri ale specialiştilor: Se recomandă a se consuma răcit, la 12-14ºC. Vin care se poate asocia ușor cu aperitive reci sau calde, dar care poate sta foarte bine lângă un fel principal care are grasimi: sarmale, orez cu ciuperci, piept de pui cu legume, paste carbonara, etc.

An recoltă: 2020
Concentrația alcoolică (%vol): 12.9
Aciditatea totală (g/l acid tartric): 5.9
Zaharuri reducătoare (g/l): 2.3