Tămâioasă Românească și Grasă de Cotnari 2021 demidulce

26.00 lei TVA inclus
Livrare gratuita

Livrare Gratuită la comenzi de peste 500 LEI

Plătește în Siguranță Online

Livrare în 24-48h

Compoziţie: Obţinut din 85% Tămâioasă românească şi 15% Grasă de Cotnari, ambele soiuri specifice arealului de la Pietroasa, unde se cultivă de zeci de ani cu rezultate remarcabile. De altfel, Pietroasa este printre puţinele locuri din ţară unde se mai întâlneşte soiul Grasă de Cotnari, chiar dacă pe suprafeţe mici.

Tehnologie: Vinificat din struguri de Tămâioasă romanească şi de Grasă de Cotnari – împreună, la temperatură controlată de 18ºC, cu o scurtă maceraţie prefermentativă. Fermentat cu drojdii selecţionate de mare calitate, vinul este oprit din fermentaţie la aproximativ 20 g/l zaharuri, prin răcire la 5ºC.

Note de degustare: Vin clasic aromat, care îmbină armonios dulceaţa, aciditatea și alcoolul, cu aromă florală și gust fructat. Foarte versatil, poate fi consumat de sine stătător, împreună cu prietenii la o discuţie amiabilă sau de afaceri.

Asocieri gastronomice recomandate: Vin cu dulceaţă moderată, care poate fi asociat cu nuci, produse de patiserie şi diverse tipuri de brânzeturi, inclusiv sărate.

Aprecieri ale specialiştilor: Se recomandă a se consuma răcit, la 14-16ºC.

An recoltă: 2021
Concentrația alcoolică (%vol): 13.5
Aciditatea totală (g/l acid tartric): 5.1
Zaharuri reducătoare (g/l): 20.8