Domnul Viceprim-ministru, Ministru al Agriculturii, Daniel Constantin a efectuat luni, 6 octombrie 2014, o vizită de lucru la SCDVV Pietroasa.

Acesta a fost primit de către rectorul USAMV București și Președinte al Consiliului Național al Rectorilor din România, domnul prof.dr. Sorin Mihai Cîmpeanu, domnul prorector prof.dr. Florin Stănică și directorul stațiunii Pietroasa, domnul ing. Sorin Marin.

Pe parcursul vizitei au fost prezentate realizările stațiunii în domeniul ameliorării soiurilor de viță-de-vie pentru struguri de masă, selecțiile clonale la principalele soiuri de struguri pentru vin, precum și verigi tehnologice noi realizate de cercetătorii noștri.

Au fost prezentate, de asemenea, câteva plantații viticole tinere realizate prin proiectul de reconversie susținut de MADR. S-au remarcat plantațiile realizate cu material săditor din clonele Tămâioasă Românească 5 Pt (Pietroasa) și Fetească Neagră 10 Pt.

Domnul Ministru al Agriculturii Daniel Constantin, a vizitat Combinatul de vinificație, Crama pentru post-maturarea și învechirea vinurilor, precum și Oenoteca ce conține un număr de peste 100.000 de sticle cu cele mai bune vinuri obținute din anul 1942 până în prezent. Între acestea se distinge vinul din soiul Tămâioasă Românească, recolta 1986, distins cu marea medalie de aur la concursul „Muscat du Monde”, organizat în Franța la Frontignan în anul 2009.

Alături de strugurii și vinurile de la SCDVV Pietroasa, delegația condusă de domnul Ministru al Agriculturii, Daniel Constantin, și reprezentanții organelor de presă au avut ocazia să aprecieze soiurile noi de măr cu rezistență genetică la rapăn, cultivate la stațiunea soră, Pepiniera Istrița, aflată la poalele dealului cu același nume.