Gama Research & Innovation – vinuri premiate românești

Vinurile din gama Research & Innovation au fost alese dintre soiurile cu tradiție cultivate în viile de la Stațiunea de Cercetare Pietroasa și sunt printre cele mai reprezentative pentru acest areal de mare favorabilitate pentru calitate și unicitate. Ele reflectă peste un secol de cercetare, progres și respect pentru terroir, adresându-se tuturor consumatorilor aflați în căutarea unor vinuri elegante, cu personalitate distinctă, care pot fi asociate cu rafinament atât cu bucătăria tradițională românească, cât și cu cea contemporană, cu influențe „fusion”.

Ambalajul modern integrează simbolistica tezaurului de la Pietroasa, punând în valoare patrimoniul istoric și cultural al locului, într-un mod sustenabil și inovator.

Gama cuprinde:

  • Vin Alb Aromat – un soi special creat la Stațiunea de Cercetare Pietroasa, ce prezintă un vin cu caracter floral și fructat, ce aduce în pahar prospețime. Vinul alb aromat este ideal pentru a fi savurat alături de aperitive fine, brânzeturi cremoase sau preparate pe bază de pește alb.
  • Tămâioasă Românească Seco expresie curată și vibrantă a soiului, vinificată în sec pentru a evidenția aromele de baza și structura sa elegantă. Un companion ideal pentru preparate aromate cu influențe asiatice sau deserturi cu fructe exotice.
  • Riesling Italian Demisec – un vin echilibrat între prospețime și rest de zahăr, cu note minerale și citrice. Se potrivește perfect cu preparate din carne albă, risotto cu ciuperci sau quiche-uri savuroase.
  • Busuioacă de Bohotin Sec – o interpretare modernă a acestui soi aromat, cu o notă florală discretă și prospețime revigorantă. Se asociază excelent cu preparate ușoare de vară, salate sau sushi.
  • Busuioacă de Bohotin Dulce – un vin delicat și seducător, cu aromă intensă de petale de trandafir și note de fructe confiate. Ideal pentru momente dulci și ocazii speciale, alături de prăjituri fine sau fructe proaspete.
  • Tămâioasă Românească Demidulce – păstrează eleganța soiului, echilibrând armonios aromele de flori și miere cu o aciditate susținută. Perfect pentru pairing cu brânzeturi albastre, foie gras sau deserturi rafinate.
  • Grasă de Cotnari Demidulce – un vin nobil, cu corp plin și arome complexe, ce reinterpretează tradiția într-o cheie contemporană. Se asociază de minune cu preparate de gastronomie românească bogată, dar și cu deserturi cu cremă.