E x p l o r e a z ă V i n u r i l e P i e t r o a s a

G a m a R e s e a r c h & I n n o v a t i o n

Vinurile din gama Research&Innovation au fost alese dintre soiurile cu tradiţie cultivate în viile de la Stațiunea de Cercetare Pietroasa și sunt printre cele mai reprezentative pentru acest areal de mare favorabilitate pentru calitate, unicitate și se adresează tuturor consumatorilor aflaţi în căutarea unor vinuri elegante, care pot fi asociate în mod fericit cu bucătăria tradiţională românească sau cea cu tendinţe „fusion”. 

Vinurile sunt prezentate într-o formă atractivă, care îmbină, prin simbolistică, identitatea locului prin reprezentarea celebrului tezaur de la Pietroasa şi cerințele moderne de sustenabilitate şi respect pentru mediu. 

Gama Research&Innovation cuprinde: Vin alb aromat, Tămâioasă Românească Sec, Riesling Italian Demisec, Busuioacă de Bohotin Sec, Busuioacă de Bohotin Dulce, Tămâioasă Românească și Grasă de Cotnari Demidulce.

G a m a P i e t r o a s a V e c h e

Această gamă aduce în prim plan tehnologia clasică de producere a vinurilor. Corpolența, exactitatea, maturarea în butoaie de stejar și aromele fiecărui soi sunt doar câteva dintre elementele care definesc această gamă importantă a istoricului vinurilor Pietroasa. 

Printre vinurile gamei Pietroasa Veche, se regăsesc: Fetească Regală, Riesling Italian, Tămâioasă Românească, Busuioacă de Bohotin, Merlot, Cabernet Sauvignon și Fetească Neagră.

V i n o t e c a

Crama de la Pietroasa a funcționat mult timp ca una dintre cele mai bine înzestrate crame din țară, ce beneficia, încă din 1940, de un centru de vinificare și dotat cu utilaj modern importat din Italia. 

Colecţia de vinuri începută atunci numără în prezent cca 100 000 de sticle, cele mai vechi din anii `40 ai secolului al XX-lea. Sunt vinuri de patrimoniu, vinuri de o valoare inestimabilă. Vinoteca mai poartă pe rafturile sale vinuri din anii `50, `60, `70 ai secolului trecut, vinuri din ani de excepţie, ieşite din mâna unui oenolog de excepţie. Ele poartă amprenta inconfundabilă a oenologului MIHAI MACICI care, fie s-a implicat direct, fie a vegheat la realizarea lor. Sunt vinuri fără egal, aşa cum i-a fost şi competenţa în materie de oenologie.

Pietroasa

D i p l o m e