Clone obținute în urma cercetării
Clona Tămâioasă românească 36 Pt.

- omologată în 1982;
- fertilitatea lăstarilor 48% (martorul 36%);
- producţia 8,5 to/ha (2,84 kg/butuc);
- boabe crocante, aromă intensă;
- rezistenţă la putregaiul cenuşiu;
- conţinutul mustului în zaharuri 238 g/l.
Clona Tămâioasă românească 5 Pt.

- omologată în 1989;
- fertilitatea lăstarilor 57% (martorul 42%);
- producţia 10,5 to/ha (3,5 kg/butuc);
- boabe crocante, aromă specifică;
- conţinutul mustului în zaharuri peste 230 g/l.
Clona Grasă de Cotnari 4 Pt.

- omologată în 1975;
- floare hermafrodit-normală;
- producţia 7,9 to/ha (2,60 kg/butuc)
- procent mic de boabe meiate şi mărgeluite;
- conţinutul mustului în zaharuri 228 g/l.
Clona Grasă de Cotnari 45 Pt.

- omologată în 1989;
- floare hermafrodit-normală;
- fertilitatea lăstarilor 49% (martor 35%)
- producţia 10,9 to/ha (3,5 kg/butuc);
- conţinutul mustului în zaharuri 233 g/l.
Clona de Busuioacă de Bohotin 26 Pt.

- omologată în 1999;
- boabe crocante, aromă specifică;
- producţie constantă 8 to/ha;
- conţinutul mustului în zaharuri 230-240 g/l.
Clona de Fetească neagră 10 Pt.

- omologată în 2009;
- fertilitatea lăstarilor 68%( martor 54%);
- producţia 10,3 to/ha (2,80 kg/butuc);
- procent mic de boabe meiate şi mărgeluite;
- conţinutul mustului în zaharuri 228 g/l.
Clona de Băbească neagră 94 Pt.

- omologată în 1975;
- boabe uniforme ca mărime şi culoare;
- producţie ridicată, 20 to/ha;
- clonă pentru vin de masă cu 10-11%vol alcool.
Soi de vin nou – creat Alb aromat

- omologat în 1999;
- soi pentru vinuri albe superioare, semiaromate;
- producţie 16 to/ha;
- conţinutul mustului în zaharuri 195 g/l.
Soiurile de struguri de masă obținute la Pietroasa
Otilia

- omologat în 1987;
- soi apiren pentru struguri de masă şi pentru industrializare (stafide, dulceaţă, compoturi);
- coacere timpurie;
- producţie: 16.7 t/ha
Timpuriu de Pietroasa

- omologat în 1987;
- soi pentru struguri de masă
- coacere timpurie;
- producţie: 17.7 t/ha
Centenar Pietroasa

- omologat în 1991;
- soi apiren pentru consum în stare proaspătă şi pentru industrializare;
- coacere timpurie;
- capacitate mare de acumulare a zaharurilor (peste 210 g/l)
- producţie: 10.5 t/ha
Istriţa

- omologat în 1995;
- soi pentru struguri de masă cu maturare mijlocie
- struguri aspectoşi, boabe uniforme ca mărime şi culoare;
- producţie: 14 t/ha