Clone obținute în urma cercetării

Clona Tămâioasă românească 36 Pt.

Tamaioasa Romaneasca clona 36 Pt
  • omologată în 1982;
  • fertilitatea lăstarilor 48% (martorul 36%);
  • producţia 8,5 to/ha (2,84 kg/butuc);
  • boabe crocante, aromă intensă;
  • rezistenţă la putregaiul cenuşiu;
  • conţinutul mustului în zaharuri 238 g/l.

Clona Tămâioasă românească 5 Pt.

Tamaioasa Romaneasca clona 5 Pt
  • omologată în 1989;
  • fertilitatea lăstarilor 57% (martorul 42%);
  • producţia 10,5 to/ha (3,5 kg/butuc);
  • boabe crocante, aromă specifică;
  • conţinutul mustului în zaharuri peste 230 g/l.

Clona Grasă de Cotnari 4 Pt.

Grasa de Cotnari clona 4 Pt
  • omologată în 1975;
  • floare hermafrodit-normală;
  • producţia 7,9 to/ha (2,60 kg/butuc)
  • procent mic de boabe meiate şi mărgeluite;
  • conţinutul mustului în zaharuri 228 g/l.

Clona Grasă de Cotnari 45 Pt.

Grasa de Cotnari clona 45 Pt
  • omologată în 1989;
  • floare hermafrodit-normală;
  • fertilitatea lăstarilor 49% (martor 35%)
  • producţia 10,9 to/ha (3,5 kg/butuc);
  • conţinutul mustului în zaharuri 233 g/l.

Clona de Busuioacă de Bohotin 26 Pt.

Busuioaca de Bohotin clona 26 Pt
  • omologată în 1999;
  • boabe crocante, aromă specifică;
  • producţie constantă 8 to/ha;
  • conţinutul mustului în zaharuri 230-240 g/l.

Clona de Fetească neagră 10 Pt.

Feteasca Neagra clona 10 Pt
  • omologată în 2009;
  • fertilitatea lăstarilor 68%( martor 54%);
  • producţia 10,3 to/ha (2,80 kg/butuc);
  • procent mic de boabe meiate şi mărgeluite;
  • conţinutul mustului în zaharuri 228 g/l.

Clona de Băbească neagră 94 Pt.

Babeasca Neagra clona 94 Pt
  • omologată în 1975;
  • boabe uniforme ca mărime şi culoare;
  • producţie ridicată, 20 to/ha;
  • clonă pentru vin de masă cu 10-11%vol alcool.

Soi de vin nou – creat Alb aromat

Alb Aromat
  • omologat în 1999;
  • soi pentru vinuri albe superioare, semiaromate;
  • producţie 16 to/ha;
  • conţinutul mustului în zaharuri 195 g/l.

Soiurile de struguri de masă obținute la Pietroasa

Otilia

Otilia
  • omologat în 1987;
  • soi apiren pentru struguri de masă şi pentru industrializare (stafide, dulceaţă, compoturi);
  • coacere timpurie;
  • producţie: 16.7 t/ha

Timpuriu de Pietroasa

Timpuriu de Pietroasa
  • omologat în 1987;
  • soi pentru struguri de masă
  • coacere timpurie;
  • producţie: 17.7 t/ha

Centenar Pietroasa

Centenar Pietroasa
  • omologat în 1991;
  • soi apiren pentru consum în stare proaspătă şi pentru industrializare;
  • coacere timpurie;
  • capacitate mare de acumulare a zaharurilor (peste 210 g/l)
  • producţie: 10.5 t/ha

Istriţa

Istrița
  • omologat în 1995;
  • soi pentru struguri de masă cu maturare mijlocie
  • struguri aspectoşi, boabe uniforme ca mărime şi culoare;
  • producţie: 14 t/ha